Μέθεξη

Η θεατρική ομάδα ιδρύθηκε το 2005 με πρωτοβουλία του Πέτρου Κλάδη για κάτι διαφορετικό μέσα στον σύλλογο πέρα από την χορευτική ομάδα.

Εξάλλου το θέατρο δεν ήταν ξένο στον σύλλογο αφού ολες σχεδόν οι χορευτικες παραστάσεις και ιδιαίτερα οι παιδικές περιείχαν θεατρικά δρώμενα αλλά και πλήρεις θεατρικές παραστάσεις.

Το ονομα της θεατρικής ομάδας  ¨ΜΕΘΕΞΗ¨ .

Η δράση της μέθεξης πλούσια από την πρώτη στιγμή της δημιουργίας της. Εβδομήντα ερασιτέχνες ηθοποιοί παίρνουν μέρος στα θεατρικά εργα που ανεβάζει.

Τα  εργα που ανεβάζει μέχρι σήμερα η ΜΕΘΕΞΗ είναι διασκευές λογοτεχνικών βιβλίων αλλά και πρωτότυπα σενάρια που στηρίζονται σε κινηματογραφικές ταινίες. Τις διασκευές, τα σενάρια και την σκηνοθεσία ολων των εργων την ειχε ο Πέτρος Κλάδης.

Το πρώτο εργο που ανέβασε η ¨ΜΕΘΕΞΗ¨ ήταν το βιβλίο του Τζ. Οργουελ «Η ΦΑΡΜΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ». Η παράσταση δόθηκε στο Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας τον χειμώνα του 2006.

Το καλοκαίρι του 2007 η θεατρική ομάδα συμμετείχε στο 7ο Θεατρικό Φεστιβάλ της Ορεστιάδας με την «ΦΑΡΜΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ» όπου απέσπασε εφτά βραβεία μεταξύ αυτών και το βραβείο καλύτερης παράστασης.

Το 2007 η ΜΕΘΕΞΗ ανεβάζει το κλασικό εργο του Βίκτωρα Ουγκώ «ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ». Η παράσταση δόθηκε στο κινηματοθέατρο ΗΛΕΚΤΡΑ.

Το 2007 τα Χριστούγεννα ανεβαίνει μια διασκευή του εργου των αδελφων Κατσιμίχα «ΟΙ ΚΑΛΛΙΚΑΝΤΖΑΡΟΙ ΚΑΙ Η ΑΓΕΛΑΣΤΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ».

Το 2010 στο μπαρ Τρυποκάρυδος ανεβαίνει το εργο «BAR CODE». Ένα πρωτοποριακό εργο τόσο στην δομή, το θέμα αλλά και την παρουσίαση του,σε σενάριο του Πέτρου Κλάδη.

Το 2012 στην Νεα Σκηνή Καλαμάτας ανεβαίνει το εργο του Woody Allen «MATCH POINT».